Vječna sreća

21. 12. 2013.

“Pokazat ćeš mi stazu u život, puninu radosti pred licem svojim, sebi zdesna blaženstvo vječno.” (Psalam 16,11)

Za vrijeme svoje službe Isus je veliki dio vremena provodio pod vedrim nebom. … Mnoge od svojih propovijedi održavao je u hramu prirode. (Put u bolji život, str. 25)
U Bibliji je baština spašenih nazvana domovinom. (Hebrejima 11,14-16) Tamo nebeski Pastir vodi svoje stado na izvore žive vode. Drvo života daje plod svakog mjeseca, a lišće stabla služi za lijek narodima. Tamo su potoci koji vječno žubore, bistri kao kristal, a uz njih lelujavo drveće baca svoje sjene na putove što ih je Gospodin pripravio za otkupljene. Tamo se prostrane ravnice protežu u prekrasne brežuljke, a Božje gore uzdižu svoje uzvišene vrhove. Na ovim će mirnim ravnicama tih živahnih potoka Božji narod, toliko dugo tuđinci i putnici, naći dom. (Velika borba, str. 531)
Biblija nam otkriva neistražena bogatstva i nepropadljiva blaga Neba. Čovjekov najsnažniji poticaj nagoni ga u potragu za srećom i Biblija, prepoznajući ovu želju, pokazuje nam da će se cijelo Nebo ujediniti s čovjekom u njegovim naporima da dosegne istinsku sreću. Ona otkriva uvjet pod kojim je Kristov mir darovan čovjeku. Ona opisuje dom vječne sreće prepun sunčevog svjetla, gdje nema suza niti će ih ikad biti. (Letter 28, 1888.)
Neka nas sve što je lijepo u našim zemaljskim domovima podsjeća na kristalnu rijeku i zelena polja, lelujavo drveće i žive izvore, blistavi grad i u bijelo odjevene pjevače u našem nebeskom domu — u tom prekrasnom svijetu koji nikakav umjetnik ne može naslikati niti smrtni jezik opisati. …
Stanovati vječno u tom domu blaženih, ne nositi na svojoj duši, tijelu i duhu nikakve tamne tragove grijeha ili prokletstva, već savršenu sliku Stvoritelja, i tijekom beskrajnih vjekova napredovati u mudrosti, u znanju, u svetosti, uvijek istražujući nova područja misli, uvijek pronalazeći nova čuda i nove ljepote, stalno povećavajući svoje sposobnosti stjecanja znanja, uživanja i voljenja, znajući da iza svega toga ima još radosti, ljubavi i beskrajne mudrosti — to je cilj na koji ukazuje kršćanska nada. (CT 55)

Leave a Comment