Vječna Stijena spasenja

12. 10. 2023.

“Nitko nije svet kao što je Jahve (jer nema nikoga osim tebe), i nema hridi kao što Bog je naš.” (1. Samuelova 2,2)

Gospodin nas često stavlja u teške okolnosti da bi nas potaknuo na veće ulaganje napora. Zahvaljujući Njegovoj providnosti, katkad se pojavljuju smetnje koje trebaju iskušati naše strpljenje i vjeru. Bog nas uči povjerenju. On nas želi naučiti gdje u vrijeme potrebe možemo potražiti pomoć i snagu. Tako stječemo praktično znanje o Njegovoj božanskoj volji, koje nam je itekako potrebno u našem životnom iskustvu. Vjera jača kada dođe u ozbiljan sukob sa sumnjom i strahom. Brate, ti možeš biti pobjednik ako budeš brižno pazio na svoje putove. Posveti svoj mladi život Božjem djelu i moli se za uspjeh. Ne zatvaraj oči pred opasnostima kojima si izložen, već se odlučno pripremi za svaku teškoću u svojem kršćanskom napredovanju. Uzmi vremena za razmišljanje i za poniznu, ozbiljnu molitvu. Imaš značajne talente i nadaš se uspjehu u budućnosti, ali ćeš se razočarati ako ne shvatiš slabost svojeg prirodnog srca.

Ti upravo krećeš u život; ušao si u doba kad trebaš postati odgovoran za sebe. Ovo je kritično razdoblje tvojeg života. Sada, u svojoj mladosti, siješ na njivi života. Ono što siješ, to ćeš žeti: kakvo je sjeme, takva će biti žetva. Ako si nemaran i ravnodušan prema onome što je vječno, doživjet ćeš veliki gubitak i svojim ćeš utjecajem spriječiti druge da ispune svoje obveze prema Bogu.

Pred tobom su dva svijeta. Koji ćeš izabrati? Budi mudar i prihvati vječni život. Ne odustaj od svoje čestitosti, koliko god ti u ovom trenutku neugodne izgledale tvoje dužnosti. Da bi sačuvao čistoću svoje duše, možda ćeš pomisliti da trebaš učiniti veliku žrtvu, ali ne oklijevaj; idi naprijed u strahu Božjem i On će blagosloviti tvoje napore i tisućostruko ti je nadoknaditi. Ne odriči se svojih vjerskih uvjerenja i prednosti da bi zadovoljio želje neposvećenih prijatelja i rođaka. Pozvan si da se opredijeliš za istinu, čak ako se tome budu protivili oni koji su s tobom prisno povezani. …

Zidaj temelj svojeg kršćanskog karaktera na vječnoj Stijeni spasenja i neka čitava građevina bude čvrsta i zdrava. (Svjedočanstva za Crkvu, sv. 4, str. 107,108)

Za razmišljanje: Kako ću se pripremiti za današnje poteškoće na svojem duhovnom putovanju?