Jutarnji stih

Vjerni sluge

“Tko je, dakle, onaj vjerni i razboriti sluga?” (Matej 24,45)

Jasno se sjećam svih pojedinosti tog dana. Počeli smo s bogoslužjem i doručkom, a zatim smo otišli u kolportažu. Dok sam išao kroz grad, došao sam do zgrade sa širokim i visokim zidovima. Nisam znao što je to, pa sam pokucao na vrata.
Pred mene je izišao zaštitar i rekao mi da se vlasnik tvornice zove Sixduifo. Dao mi je adresu ureda vlasnika i ja sam se uputio k tom čovjeku. Predstavio sam mu se kao predstavnik organizacije za poduku o zdravlju u domu objašnjavajući mu da mi radimo prezentacije o zdravlju i obiteljske programe putem grupnih sastanaka na različitim mjestima kao što su poduzeća, financijske institucije, javne ustanove, škole i druge slične organizacije.
Izrazio sam mu želju da odredimo pogodno vrijeme u koje bismo pokazali naš nacionalni program zaposlenima u njegovoj tvornici. Odgovorio je: “Ali mi imamo ljude koji rade na dva različita mjesta. Jedni prodaju na tržnici, a drugi su u tvornici.”
Ja sam mu rekao da bih rado održao prezentaciju na oba mjesta, ali ako je ikako moguće, na jednom bi bilo bolje. Razmislio je za trenutak i rekao: “U redu, neka to onda bude utorak u 13 sati!” Izvijestio sam svojeg vođu o ovom sastanku i on mi je rekao da se molim da sve dobro prođe. Kad je stigao dan sastanka, moj vođa i ja otišli smo u ured vlasnika u zakazano vrijeme. Zaštitar nam je rekao da je izišao. Osjećao sam se obeshrabren, ali sam se tiho molio za Božje smjernice i ubrzo osjetio anđeosku prisutnost.
Nekoliko minuta kasnije vlasnik je stigao. Moja vjera se kolebala i bio sam nervozan, tako da je moj vođa stupio u razgovor s vlasnikom. Primijetio sam da njegova supruga ne izgleda baš zainteresirano. Sixduifo je rekao svojoj ženi: “Dajmo im priliku”, i njegova se supruga složila. Tada je čovjek pozvao sve svoje radnike, a moj vođa im je počeo pokazivati naše knjige. Na kraju je svatko od njih kupio poneku našu knjigu, pa čak i vlasnikova žena. Ona je kupila The Medicinal Power of Food i Healthy Body (Ljekovita moć hrane i Zdravo tijelo).
Dok sam napuštao to mjesto, shvatio sam da Bog surađuje s nama u širenju svoje poruke svima s kojima možemo stupiti u dodir. Moramo imati vjeru jer vjera premješta planine.
Ovidio Marca Chuquimia, Južna Amerika


Komentiraj