Vijesti iz lokalnih crkava

Vjernici iz okruga Požega i Daruvar u posjetu crkvi Rijeka Centar

Subota 16. svibnja 2015. bila je posebna za adventističku crkvu Rijeka Centar, u čijem prostoru se tražilo mjesto više. Te subote su vjernici požeškog okruga, njih pedeset i troje, na čelu s pastorom Miroslavom Lorencinom, došli u posjet Riječanima.

Zajedničko bogoslužje otpočeli smo proslavljanjem Boga pjesmama koje su vodili članovi sastava Eden. Tijekom bogoslužja imali smo se prilike ohrabriti iskustvima iz rada u požeškoj crkvi, koja smo slušali od starješine Tihomira Brkića; iskustvima iz rada u zatvoru, gdje se vrijedno trudi sestra Lidija Brkić, Veronika Lipohar i Dominik Ljubić; iskustvima iz Nove Gradiške, koje je iznijela Jelena Bičanić; i iskustvima iz daruvarske crkve, koje je predstavila Mateja Vučetić.

Program prijepodnevnog bogoslužja bio je bogato popraćen mnoštvom pjesama sastava Eden,  programom djece i pjesmama ženskog sastava. Zajedno smo udružili glasove u pjesmi “Hodaj stranom sunčanom”, koja je bila i himna susreta. U duhovnoj poruci ohrabrio nas je pastor Miroslav Lorencin. Nakon bogate duhovne trpeze uslijedio je trenutak tjelesne okrepe, koju su pripremile vrijedne ruke domaćica. Poslijepodne smo zajednički prošetali obližnjom Opatijom. Bog nam je te subote podario lijep sunčan dan. Prijala nam je šetnja uz more, upoznavanje i druženje.

Već u 18 sati ponovno smo bili u prostoru naše crkve na zajedničkom bogoslužju kojeg je vodio daruvarski pastor Dejan Vučetić. Bogoslužje je obilovalo duhovnim pjesmama, koje su uzdigle naše misli k Bogu. Duhovnu poruku iznio je pastor Vučetić i doista smo radosni i zahvalni Bogu na lijepim trenucima zajedništva. Vrijeme je prebrzo prošlo i do ponovnog susreta, ovog puta u Slavoniji, nastavit ćemo hodati sunčanom stranom — svakog dana s Isusom.

Đurđica Lacković-Fičor


Komentiraj