Jutarnji stih

Vrijednost duše

“Ali ne samo to, već se i ponosimo u Bogu po našem Gospodinu Isusu Kristu, po kome smo sada postigli izmirenje.” (Rimljanima 5,11)

Oni koji budu izvojevali konačnu pobjedu imat će u svom duhovnom životu trenutke strašne zbunjenosti i velikih kušnji; ali nipošto ne smiju odbaciti svoje pouzdanje u Boga jer je to dio njihovog odgoja u Kristovoj školi; to je prijeko potrebno da bi se očistili od svake troske. Božji sluge trebaju se hrabro oduprijeti svakom napadu neprijatelja i njegovim drskim ruganjima, i svladati sve zapreke koje Sotona stavlja na njihov put.

Sotona će se truditi da obeshrabri Kristove sljedbenike i odvrati ih od molitve i proučavanja Pisma. On će baciti svoju odvratnu sjenku na stazu ispred njih kako bi zaklonio njihov pogled na Krista, Njegovu ljubav i slavu Njegovog nebeskog nasljedstva. On se raduje kad može učiniti da Božja djeca putuju kroz ovaj svijet žalosna, u strahu i stalno mučena sumnjama. On se trudi učiniti njihov život što težim. Ipak, ako podižete svoj pogled gore, umjesto da gledate na svoje zemaljske poteškoće, nećete klonuti na putu i vidjet ćete kako vam Isus pruža ruku pomoćnicu. U jednostavnom povjerenju vi Mu trebate pružiti svoju ruku i dopustiti da vas On vodi. Povjeravajući se Njemu, bit ćete osnaženi nadom.

Isus je svjetlo svijetu, i vi trebate izgraditi svoj život prema Njegovom životu. On će vam pomoći da izgradite jak, uravnotežen, divan karakter. Sotona ne može spriječiti utjecaj svjetla koje širi takav karakter. Gospodin za svakoga od nas ima posao koji treba obaviti. On ne želi da nas održava ljudska hvala i laskanje. Svaka duša treba stajati u Gospodnjoj sili. Bog nam je dao svoj najbolji Dar, svog jedinorođenog Sina, da bi nas podigao, oplemenio i osposobio za svoje kraljevstvo obukavši nas u savršenstvo svojega karaktera. Isus je došao na svijet i živio kao što očekuje da Njegovi sljedbenici žive.

Božja je namjera da radimo ne iz običaja, već s vjerom i nadom. Kad proučavajući Pisma, rasvijetljeni Božjim Duhom, promatramo divnu ljubav koju nam je pokazao Otac time što je poslao Isusa na svijet — da ne pogine ni jedan koji u Njega vjeruje nego da ima život vječni — mi ćemo se radovati neizrecivom radošću u punini slave.

Sve što možemo postići odgojem, Bog želi da upotrijebimo za napredak istine. Iz našeg ponašanja i karaktera mora izvirati istinska i živa pobožnost kako bi pred svijetom bio uzdignut Kristov križ i kako bi se u svjetlosti toga križa vidjela vrijednost duše. Naš um treba biti otvoren za razumijevanje Pisma, kako bismo postali duhovno snažni hraneći se nebeskim kruhom.” (Poruka mladima, str. 31,32)


Komentiraj