Jutarnji stih

Zadovoljni kupac

“Tko pazi na riječ, nalazi sreću, i tko se uzda u Jahvu, blago njemu.” (Izreke 16,20)

Evo svjedočanstva jednog od mojih dragocjenih kupaca: “Prvi put sam sreo Clinta prije izvjesnog vremena kad je pokucao na moja vrata i upitao smije li nam pokazati neke knjige koje nam mogu promijeniti život! Bio sam pomalo iznenađen, ali sam ga iz radoznalosti pozvao unutra. Nakon općenite rasprave o životu i obeshrabrujućem stanju u kojem se svijet nalazi, Clint je upitao bi li me koja od knjiga koje je imao mogla zanimati. Odmah sam primijetio skupinu zdravstvenih knjiga, i nakon što je podrobnije objasnio njihov sadržaj, odlučio sam ih kupiti.

Nakon što smo zaključili prodaju, Clint je upitao može li se pomoliti sa mnom. Ovaj me je prijedlog pomalo iznenadio, ali smo se pomolili, a nakon toga smo još razgovarali o duhovnim stvarima. Rekao sam Clintu o svojim vjerovanjima i kako osuđujem način na koji religiju koriste velike crkve.

Clint mi je iznio vrijednosti koje njeguje njegova crkva i pozvao me na seminar o proročanstvima koji će njegova crkva uskoro držati u gradskoj vijećnici. Također mi je dao besplatan primjerak knjige Velika borba, za koju je rekao da će mi pomoći da shvatim kako su se stvari u vjerskom svijetu postupno mijenjale. Rekao je da će mi knjiga objasniti borbu između dobra i zla tijekom stoljeća i da ću vidjeti zašto je ova knjiga promijenila živote mnogih ljudi. Bio sam pomalo sumnjičav, ali sam u svakom slučaju uzeo knjigu.

Da skratim priču, otišao sam na seminar o proročanstvima, pročitao knjigu i počeo odlaziti u Clintovu crkvu. Nakon pet godina redovnog pohađanja crkve, bio sam konačno kršten pred svojom crkvenom obitelji. Možete me smatrati vrlo zadovoljnim kupcem!”

Svjedočenje mojeg klijenta slično je tisućama drugih koji su, nakon što su pročitali Veliku borbu, izjavili: “Sada vidimo da je ta knjiga nadahnuta!” Ellen G. White je napisala: “Knjigu Velika borba cijenim više od srebra i zlata. … Dok sam je pisala … često sam bila svjesna prisutnosti Božjih anđela. I mnogo puta su mi prizori o kojima sam pisala iznova pokazivani u noćnim viđenjima kako bi bili svježi i živi u mojem umu.” (Colporteur Ministry, str. 128)

Clint Hollingsvorth, Australija


Komentiraj