Jutarnji stih

Zanemarena knjiga

“Ja ljubim one koji ljube mene, i nalaze me koji me traže.” (Izreke 8,17)

Mnogi traže istinu iako se Sotona trudi da je sakrije od njih. Ali za one koji su je iskreno žedni, Gospodin ima siguran plan i pokazuje im pravi put kojim će do nje doći.
U ljeto 1997. jedan baptist dobio je knjigu Mother’s Love (Majčina ljubav) na evangelizacijskim sastancima koje je održavala Adventistička crkva. Budući da je nije želio, dao ju je Zaw Winu, koji je volio čitati. Ali kad ju je Zaw na brzinu prelistao, pomislio je da je to neki roman i zato ju je ostavio u svojem sjeniku, gdje je skupljala prašinu sljedećih šest mjeseci.
Kad je tijekom kišne sezone bilo manje posla, Zaw je jednog dana proveo vrijeme za predah u sjeniku. Oči su mu pale na prašnjavu, skoro zaboravljenu knjigu i on ju je uzeo u ruke. Dok ju je otvarao, primijetio je biblijski tekst koji mu je privukao pozornost, jer je volio čitati vjerske knjige. Na kraju je pročitao tekst o suboti i o čistom i nečistom mesu. Želio je saznati još više, pa je otišao k svojem baptističkom pastoru i postavljao mu pitanja u vezi sa subotom i drugim biblijskim točkama koje su bile suprotne onome čega su se pridržavali. Pastorov odgovor je bio da je sva hrana čista ako se pomolimo nad njom i da je svetkovanje subotnjeg odmora ukinuto kada je Krist umro na križu.
Zaw je o tome razmišljao, ali nije bio zadovoljan odgovorima. Vratio se Svetom pismu i osobno ga proučavao. Ponovno je pročitao knjigu Mother’s Love i uspoređivao je s biblijskim tekstovima označavajući važne dijelove. Sveti Duh je radio na njegovom srcu i on je želio naučiti više. Onda je sreo prijatelja kojem je otac bio adventist. Od oca svojeg prijatelja Zaw je naučio još mnogo više iz Biblije.
Jednoga dana u njegov dom došao je adventist laik. Razgovor se usmjerio prema knjizi Otkrivenje. Taj laik je bio toliko jasan u objašnjavanju proročanstava! S jasnim razumijevanjem svetosti subote, Zaw je sada naučio sve o žigu zvijeri i o Božjem pečatu. Ubrzo nakon toga prisustvovao je evangelizacijskim sastancima u jednom selu u blizini svoje kuće, gdje je cijelim srcem prihvatio Isusa. Zatim je u studenome 2011. pohađao seminar za literarne evanđeliste i stupio u njihove redove. Bog djeluje na čudesan način!
Mia Chit, Mianmar


Komentiraj