Završna svečanost na Adventističkom teološkom visokom učilištu

Adventpress 29. 07. 2022.

Zahvalni smo Bogu da je završnoj svečanosti Adventističkog teološkog visokog učilišta, održanoj 19. lipnja 2022. godine u Maruševcu, prisustvovalo troje studenata koji su uspješno završili preddiplomski studij teologije. Dok su redovni studij teologije u Maruševcu završili Euxhenia Bregasi (Albanija) i Aleksandar Kolarski (Srbija), Darko Kovačević (Hrvatska) je isti program završio izvanredno. Euxhenia i Aleksandar započinju svoj pripravnički pastorski posao u svojim matičnim zemljama od rujna 2022., a Darko nastavlja sa svojim pastorskim radom u Hrvatskoj konferenciji, Zagorski okrug.

U istoj akademskoj godini je završilo i jedanaest studenata diplomskog MTS programa (Master of Theological Studies), izvođenog u Maruševcu kroz partnerstvo Adventističkog teološkog visokog učilišta iz Maruševca i sestrinske ustanove Theologische Hochschule iz Friedensaua u Njemačkoj. Od tog broja pet studenata su pastori i djelatnici iz Jadranske unije konferencija, a preostalih šest iz susjedne Jugoistočne europske unije.

Na prvom prijamnom razgovoru, održanom 19. lipnja, primljena su tri nova kandidata na redovni studij teologije u Maruševcu za akademsku 2022./2023. godinu. Pozivamo sve koji se zanimaju da iskoriste priliku drugog takvog razgovora koji će se održati 4. rujna u 14 sati u Maruševcu, i upišu se na uzbudljiv studij teologije. Također pozivamo da se prijave i oni koji uz svoju postojeću karijeru žele produbiti i obogatiti svoje teološke spoznaje upisom na izvanredni online studij religije. Svi koji se zanimaju mogu se javiti na prodekan@atvu.org ili na 099 45 47 461.

Radenko Džuver