Vijesti

Zemljino tlo podrhtava širom planeta, ovaj put i na području Hrvatske

PotresU četvrtak rano ujutro na dubrovačkom se području osjetio umjereni potres, koji je u 5:02 sata zatresao Dubrovnik i okolicu. Potres je bio magnitude 3,1 po Richteru. Nešto kasnije treslo se i područje Zadra. U 8:17 zabilježen je slab potres s epicentrom 30 km sjeverno od Zadra.

Prema podacima seizmografa potres na dubrovačkom području imao je epicentar 5 kilometara istočno od Dubrovnika. Potres je bio magnitude 3,1 po Richteru, a u epicentralnom području osjetio se intenzitetom IV-V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Zasad nema prijavljene štete, a potres te jačine svrstava se u umjerene.

Seizmografi su nešto kasnije u 8:17 zabilježili slab potres sa epicentrom 30 km sjeverno od Zadra magnitude 2,3 po Richteru. U epicentralnom području taj se potres osjetio intenzitetom III-IV stupnja Mercalli–Cancani-Siebergove ljestvice. Nema dojava o štetama.

Dva potresa u Dalmaciji nastavak su niza potresa koji su posljednjih dana zabilježeni u široj regiji. Osim onoga u Banjoj Luci, potres je, prije nekoliko dana, pogodio i granično područje između Crne Gore i Albanije.

Naravno za sve kršćane koji aktualna događanja oko sebe prate i promatraju kroz prizmu biblijskih proročanstava potpuno je jasno da je vrijeme Isusovog dolaska iz dana u dan sve bliže i bliže. Svakako da treba obratiti posebnu pozornost na to da će se prije toga pojaviti lažni Krist koji će pokušati zavesti veliko mnoštvo. Biblijski tekst u (2. Solunjanima 2,1-10) jasno poručuje: „A molimo vas, braćo, za dolazak Gospodina našega Isusa Krista i našega skupljanja s njim, Da se ne date brzo pokrenuti od uma, niti da se plašite, ni duhom, ni riječju, ni poslanicom, tobože od nas poslanom, kao da je već blizu dan Gospodnji. Da vas nitko ne prevari ni na koji način, jer treba da najprije dođe otpad, i objavi se čovjek grijeha, sin propasti, Koji se protivi i podiže više svega, što se zove Bog, ili što se štuje, tako da će on sjesti u hramu Božjem pokazujući sebe, kao da je Bog. Ne pamtite li, da sam vam ovo govorio, još kad sam bio kod vas? I sad znate, što zadržava, da, se ne javi u svoje vrijeme. Jer tajna bezakonja već djeluje; samo treba da se ukloni onaj, koja sad zadržava. I onda će se pojaviti bezakonik, kojega će Gospodin Isus ubiti dahom usta svojih i uništiti sjajem dolaska svojega, Kojega je dolazak po djelovanju sotoninu sa svakom silom i znacima i lažnim čudesima I sa svakom prijevarom nepravde među onima, koji propadaju, jer ljubavi istine ne primiše, da bi se spasili“.

M. Juričević


Komentiraj